Йогурт домашній без закваски
Інгредієнти
молоко 3,2% і більше – 800мл | |
йогурт (звичайний, з біфідобактеріями) – 1 упаковка, приблизно 230 г | |
цукор – 2ст.л. |
Багато людей регулярно купують йогурт і не підозрюють наскільки простим і економічним може бути його приготування у домашніх умовах. У цьому рецепті ми розповімо, як приготувати густий натуральний йогурт в мультиварці за 10 хвилин (час Вашого участі в готуванні), на молоці без спеціальної закваски.
Покроковий рецепт
Молоко необхідно охолодити в холодильнику. В холодне молоко додаємо йогурт, змішуємо міксером до однорідної констистенции
Додаємо цукор, ретельно перемішуємо
Розливаємо суміш в спеціальні баночки для йогурту, зазвичай вони продаються в комплекті з мультиварками, у яких є режим «Йогурт». Нашого обсягу вистачає на 6 стандартних баночок. Виставляємо баночки в чашу мультиварки. Включаємо режим «Йогурт», час приготування — 9 годин. Не забудьте упевнитися, що клапан мультиварки відкритий.
Готовий йогурт необхідно поставити в холодильник на 2 години.
Тепер вся сім’я кілька днів може насолоджуватися домашнім натуральним йогуртом без консервантів. За бажанням, готовий йогурт можна додати фрукти або варення. Якщо спочатку не додавати цукор, то може вийти чудова основа для різних соусів. Не забудьте, що натуральний йогурт зберігається в холодильнику не більше трьох діб.