Куряча печінка в цибульному соусі

Куряча печінка в цибульному соусі – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Ніжна, трохи солодкувата куряча печінка

Інгредієнти

цибуля ріпчаста – 3 шт
печінка куряча – 0.5 кг
сл.масло – 100 гр
п. олія – 50 мл
спеції – за смаком
вершки – 100 мл від 20% жирності

Як приготувати Куряча печінка в цибульному соусі

Цей рецепт дуже простий. Головне не переплутати, що обсмажувати першим.

Покроковий рецепт

Даний рецепт містить три основних інгредієнта. Здавалося б простіше нікуди. але , щоб блюдо вийшло ідеальним, не можна просто залишати все на сковороду і обсмажити. Варто обов’язково дотримувати деякі правила приготування. Тим більше, що печінка дуже лего зіпсувати, пересушив її. Одним із способів збереження соковитості, є використання цибульного соусу, який утворюється при обжарке страви. Як відомо, цибулю завжди йде другим, тому що є м’яким овочем, який швидко готується. В моєму рецепті, я домагаюся консистенції кашки для лука. Для цього цибулини очищаю, промиваю і шаткую півкільцями. Даний овоч йде першим на сковороду. Обсмажуємо до золотистого кольору приблизно 5-8 хвилин , постійно помішуючи, на середньому вогні.

Після цього додаємо печінку. Варто звернути увагу на попередню обробку цього субпродукту. По-перше, якщо печінка покупна, обов’язково перевірте її на наявність не потрібних елементів, типу жовчного міхура і т. п. Такі вкраплення можуть геть зіпсувати блюдо, надавши йому неприємну гіркоту. По-друге, обов’язково потрібно промити продукт і видалити великі плівочки, які зустрічаються між шматочками або на лінії відрізу печінки. Такі елементи будуть жорсткими і зіпсують враження про ніжності страви. Отже, переходимо до обжарке. Кожна досвідчена господиня знає, що куряча печінка обсмажується моментально. Час приготування займає не більше 10 хвилин. З них на обжарку йде лише 3 хвилини.

Приступаю до останнього етапу приготування, можна побачити, що в сковороді утворився ніжний цибульний соус, який обволікає кожен шматочок печінки.

Додаємо в блюдо вершки. Вони повинні бути не менше 20 % жирності,інакше молочний продукт згорнеться, перетворившись в пластівці. Додаємо спеції, перемішуємо, накриваємо кришкою і готуємо на середньому вогні ще 5-7 хвилин.

Блюдо готове. Подавати можна з гарніром з різних каш, картоплі або макаронних виробів. Для легкого перекусу можна їсти печінку з овочами. Приємного апетиту!