Хачапурі по-аджарськи

Хачапурі по-аджарськи – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Хачапурі по-аджарськи готується просто і швидко. Блюдо виходить дуже смачне і поживне.

Покроковий рецепт

Для початку необхідно підготувати продукти: борошно, соняшникова олія, цукор, сіль, воду і сметану, а також дріжджі.

В пластиковій мисці необхідно змішати всі сухі інгредієнти: борошно, дріжджі, цукор і сіль. І все добре розмішати.

І далі додати воду, олію та сметану. Тепер все акуратно розмішати до однорідного стану.

У мисці замісити тісто. Можна замісити на столі, але борошно підсипати не потрібно. Тільки трохи присипати на стіл і руки. Тісто має бути м’яке і еластичне.

Тісто добре закрити харчовою плівкою і прибрати на 1,5-2 години в тепле місце.
Якщо немає харчової плівки, то обмотайте миску пакетом, але не в якому разі не рушником. Головне, щоб тісто було повністю закрито.


У миску викласти сир, плавлені сирки і майонез.
Сіль не додавати.
Все добре перемішати до однорідного стану.

Розділити тісто за допомогою ножа на 6 рівних частин.

Добре розкачати тісто до тонкого стану, приблизно 0,5 см товщина.
Перед тим, як розкачувати присипте борошном стіл добре, щоб потім тісто можна було легко зняти зі столу.

Трохи відступивши від краю тесту викласти сирну масу. І потім акуратно загорнути.

Деко змастити олією. Викласти тісто на деко, потім всередину також додати сирної маси. Краї защипнути. І поставити в духовку на середній вогонь на 5-7 хвилин.

Коли тісто практично готове, дістати з духовки і вбити на сир яйце. Прибрати в духовку на 2 хвилини. Так, щоб жовток не перепікся.

Дістати хачапурі з духовки в такому стані, як на фото і відразу ж змастити краю соняшниковою олією.

Подавати Хачапурі по-аджарськи до столу в гарячому стані.
Гарним доповненням буде будь-гострий томатний соус або кетчуп.