Хачапурі по-мегрельські

Хачапурі по-мегрельські – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Хочете приготувати щось незвичайне? Не хочете морочитися? Тоді вам слід звернути увагу на хачапурі, щоб їх приготувати, вам не потрібно величезних витрат і часу.

Покроковий рецепт

1. Насамперед розтопимо вершкове масло, залишимо його трохи охолонути(не слід додавати занадто гаряче вершкове масло). У розтоплене вершкове масло додамо сметану(мацоні). слід все ретельно переміщати. Паралельно вмішуємо цукор і сіль, тісто не повинно мати особливо специфічного смаку. Далі невеликими порціями додаємо соду, наша маса повинна почати шипіти і трохи збільшитися в розмірі.

2. Другим кроком просіваємо борошно в суміш. Щоб уникнути грудочок і одержати більш однорідну масу, рекомендую просіяти борошно(достатньо одного разу). Вводимо борошно невеликими порціями, по 1/3 від всієї кількості, щоб уникнути занадто щільної консистенції. Залишаємо готове тісто трохи полежати в досить теплому місці, бажано накрити плівкою або рушником (щоб уникнути неприємної скоринки на тесті).

3. Поки наше тісто “відпочиває” приготуємо начинку. Трьом або дрібно ріжемо адигейський або імеретинський сир. Додаємо чайну ложку сметани (можна не додавати) і петрушку за бажанням. Якщо вам попався слабосоленої сир, то краще посолити (можете також додати інші спеції за смаком). Розкачуємо наше тісто.

4. Щоб одержати смачні коржі я користуюся однією технікою : коли розкатуєте блін, залишайте середину середньої товщини і робіть тонше краю. Цей спосіб допоможе вам уникнути нерівномірності готового хачапурі, тобто одна сторона не буде у декілька разів товще за іншу. В середину викладаємо половину нашої начинки. Тісто з країв з’єднуємо зверху, зайве тісто можна відрізати. Трохи сплющує і розкачуємо, не слід тиснути і використовувати занадто багато сил, робимо всі рухи легкими. В іншому випадку можуть появить дірки і при випіканні весь сир вилізе назовні.

5. Ставимо хачапурі в розігріту до 180 градусів духовку, рекомендую змастити соняшниковою або розтопленим олією , щоб уникнути неприємної скоринки після приготування страви. Готові хачапурі слід покласти в пакет на невеликий час, щоб добитися м’якості коржі. Почекавши деякий час, ви зможете насолоджуватися чудовим блюдом!