Хрусткі, з Хачапурі з листкового тіста і бринзи.
Інгредієнти
Тісто листкове – 0,5 кг | |
Бринза – 150 гр | |
Вершкове масло – 50 гр | |
Кріп – 1 пучок | |
Сіль, перець – За смаком |
Один з варіантів приготування хрустких Хачапурі у вигляді конвертиків”.
Покроковий рецепт
Беремо пів кілограма листкового тіста ( тісто готуємо самі або купуємо готову ), бринзу (Бажано болгарську, вона ідеально підходить для хачапурі), яйця, шматочок вершкового масла і пучок кропу, так як він ідеально поєднується з бринзою за смаковими якостями.
Розкачуємо тісто і ріжемо на квадратики товщиною близько 3-5 мм.
Бринзу кришимо, додаємо до неї дрібно нарізаний кріп, одне яйце і розтоплене масло. Перчимо. Солити я не стала, так як бринза, яку я використовувала, була досить солона. Виходячи з цього, орієнтуємося за смаком. Гарненько перемішуємо.
Викладаємо начинку на квадратики і рівномірно розподіляємо по тесту. Потім з’єднуємо краї квадратів, що б вийшов конвертик.
Розігріваємо духовку до 200-230 °C , змащуємо деко олією і викладаємо наші конвертики, дотримуючись відстань між ними – 2-3 див. Беремо яйце, відокремлюємо жовток від білка, і змащуємо жовтком поверхню квадратиків, щоб при випіканні вони придбали рум’яний колір. Ставимо в духовку.
Випікання триває близько 15-20 хвилин. В залежності від духовки. Коли наші конвертики піднялися і зарум’янилися, вимикаємо піч і тримаємо ще близько 5 хвилин. Готово! Можна подавати до столу. Приємного апетиту !