Халва це східна солодкість з горіхів/насіння з карамеллю. Вона дуже калорійна, котрі худнуть слід вживати з обережністю.
Інгредієнти
Горіхи, насіння – 200 г | |
Мед – 2-3 ст. л. | |
Шоколад, глазур – 80 г опціонально |
У рецепті можна використовувати будь-які горіхи (кешью, фундук, волоський) і будь-які насіння соняшникове, гарбузове). Глазур використовувати за бажанням. Мед можна замінити кленовим сиропом або патокою, але ні в якому разі не цукром! Мед тут служить клееобразующим речовиною.
Покроковий рецепт
Подрібніть горіхи/насіння в блендері. У автора волоські горіхи кешью. Не можна перетворювати суміш в пасту. Спробуйте так: запускайте блендер на секунду і тут же відпускайте кнопку. Короткими імпульсами подрібніть горіхи/насіння.
Перекладіть в миску. Додайте мед. Він повинен бути рідким. Перемішуйте масу до однорідної консистенції.
Зліпити невеликі кульки розміром на свій смак. Під час ліплення споліскуйте руки. Якщо маса надто розсипчаста, додайте ще меду.
Відправте в морозильну камеру на 15 хвилин. У цей час розтопити шоколад або підготуйте глазур.
Покрийте кульки силіконової пензлем або занурте їх цілком. При першому варіанті витрата шоколаду менше. Відправте в морозильну камеру ще на 5 хвилин. Цукерки готові!