Хлібопічка дуже виручає, коли мало часу на готування. Її ще один плюс: ємність, в якій випікається хліб не потрібно змащувати. Як наслідок маємо відсутність шкідливих жирів в страві.
Інгредієнти
Вода – 250 мл | |
Дріжджі – 15 г | |
Цукор – 0,5 ч. л. | |
Сіль – 0,5 ч. л. | |
Кукурудзяна олія – 1 ст. л. | |
Борошно пшеничне вищого сорту – 3 ст. | |
Борошно житнє – 1 ст. | |
Борошно цільнозернові – 1 ст. | |
Насіння льону – 1 ч. л. | |
Вівсяні пластівці дрібного помелу – 1 ст. л. | |
Кунжут – 1 ст. л. | |
Насіння гарбуза – 50 г |
Цей хліб містить в собі дійсно максимальна кількість користі. У ньому міститься клітковина і корисні жири та вітаміни.
Покроковий рецепт
В чашу хлібопічки вливаємо 250 мл теплої води, туди ж 0,5 ч. л. цукру, 15 г дріжджів. Даємо дріжджам активізуватися (близько 10 хвилин).
Додаємо 0,5 ч. л. солі і 1 ст. л. кукурудзяної олії. Нічого не розмішуємо.
Всипаємо все насіння: кунжутне (1 ст. л.), гарбузи (50 г), льону (1 ч. л.).
Додаємо 1 ст. л. вівсяних пластівців дрібного помелу.
Зверху додаємо наші три види борошна: пшеничного вищого сорту потрібно 3 склянки, житній – 1 склянка, цільнозерновий – 1 стакан.
Ставимо чашу в хлібопічку і вмикаємо необхідний режим. В моїй моделі хлібопічки – це” швидкий хліб” (четвертий режим).
Після приготування дістаємо хліб з чаші і даємо йому охолонути. Інакше в розрізі він буде липким і нерівним. Гарячим його можна тільки ламати руками 🙂
Розрізаємо і їмо з великим задоволенням ).