Хліб з дріжджового тіста Максимум користі, в хлібопічці

Хліб з дріжджового тіста Максимум користі, в хлібопічці – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Хлібопічка дуже виручає, коли мало часу на готування. Її ще один плюс: ємність, в якій випікається хліб не потрібно змащувати. Як наслідок маємо відсутність шкідливих жирів в страві.

Інгредієнти

Вода – 250 мл
Дріжджі – 15 г
Цукор – 0,5 ч. л.
Сіль – 0,5 ч. л.
Кукурудзяна олія – 1 ст. л.
Борошно пшеничне вищого сорту – 3 ст.
Борошно житнє – 1 ст.
Борошно цільнозернові – 1 ст.
Насіння льону – 1 ч. л.
Вівсяні пластівці дрібного помелу – 1 ст. л.
Кунжут – 1 ст. л.
Насіння гарбуза – 50 г

Як приготувати Хліб з дріжджового тіста “Максимум користі”, в хлібопічці

Цей хліб містить в собі дійсно максимальна кількість користі. У ньому міститься клітковина і корисні жири та вітаміни.

Покроковий рецепт

В чашу хлібопічки вливаємо 250 мл теплої води, туди ж 0,5 ч. л. цукру, 15 г дріжджів. Даємо дріжджам активізуватися (близько 10 хвилин).

Додаємо 0,5 ч. л. солі і 1 ст. л. кукурудзяної олії. Нічого не розмішуємо.

Всипаємо все насіння: кунжутне (1 ст. л.), гарбузи (50 г), льону (1 ч. л.).

Додаємо 1 ст. л. вівсяних пластівців дрібного помелу.

Зверху додаємо наші три види борошна: пшеничного вищого сорту потрібно 3 склянки, житній – 1 склянка, цільнозерновий – 1 стакан.

Ставимо чашу в хлібопічку і вмикаємо необхідний режим. В моїй моделі хлібопічки – це” швидкий хліб” (четвертий режим).

Після приготування дістаємо хліб з чаші і даємо йому охолонути. Інакше в розрізі він буде липким і нерівним. Гарячим його можна тільки ламати руками 🙂

Розрізаємо і їмо з великим задоволенням ).