Рецепт простого лепешняку

Рецепт простого лепешняку – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Найприємніше,що цей манник може виступити в ролі самостійного пирога,так і в ролі тортика-розріжте манник уздовж,змастіть кремом,прикрасити ягодами і цей манник прикрасить ваш стіл!

Інгредієнти

Борошно – 1 ст.
Манка – 1 ст.
Кефір – 1 ст.
Цукор – 1 ст.
Яйця – 3 шт.
Вершкове масло(можна маргарин) – 100 р.
Сода – 1 ч. л
Сіль – щіпка

Як приготувати Рецепт простого лепешняку

Всім здрастуйте! Хотіла б поділитися з вами рецептом простого, але дуже смачного лепешняку! Цей рецепт я б назвала «гості на порозі, так як манник готується швидко і всі інгредієнти доступні і напевно є на кухні кожної господині.

Покроковий рецепт

Першим ділом розігріваємо духовку на 190° і в окремій чаші заливаємо стакан манки склянкою кефіру: так манка набухне і буде м’якше.

Розтоплюємо вершкове масло(маргарин) на повільному вогні і даємо трохи охолонути.
Порада: щоб випічка не гірчила ,не доводьте масло до кипіння.


Поки вершкове масло(маргарин) остигає, гарненько збиваємо яйця з цукром.

У борошно додаємо соду з сіллю і перемішуємо(я роблю це прям в своєму «мірному» стакані)


В яйця з цукром додаємо нашу набряклу манку з кефіром, розтоплене вершкове масло(маргарин) і борошно. Все ретельно перемішуємо(при бажанні можна додати ванілін).

Виливаємо тісто у форму і ставимо в духовку на 20-25 хвилин.
Через 20-25 хвилин перевіряємо наш маннік на готовність: протикаємо його в 2-3 місцях зубочисткою або сірником. Якщо не готовий, ставимо ще на 5 хвилин.

Після закінчення часу дістаньте манник(прикрасьте за бажанням) і подавайте на стіл.Приємного апетиту!