Хліб з пшеничного борошна

Хліб з пшеничного борошна – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Булка хліба з пшеничного борошна складе відмінну партію до будь супів, особливо овочевих.

Інгредієнти

теплої води – 420 мл
пшеничного борошна – 4,5 склянки
дрібної солі – половину чайної ложечки
чистого кленового сиропу – 1,5 столові ложки
дріжджів швидкодіючих – 1,5 столові ложки
соняшникової або ріпакової олії – 3 столові ложки

Як приготувати Хліб з пшеничного борошна

Для приготування такого хліба будуть потрібні наступні продукти: теплої води – 420 мл, пшеничного борошна — 4,5 склянки, дрібної солі – половину чайної ложечки чистого кленового сиропу — 1,5 столових ложки, дріжджів швидкодіючих — 1,5 столові ложки, соняшникової, можна ріпакової олії — 3 столові ложки.

Покроковий рецепт

Хліб з пшеничного борошна готується так:
Заздалегідь розігрійте духову піч. Хліб буде дбати при 200 градусах.

Покладіть дріжджі і морську сіль у велику чашку. Влийте тепленьку воду, додайте кленовий сироп з соняшниковою олією і ложкою перемішайте.

Додайте спочатку тільки один стакан борошна і ретельно перемішайте. Тепер вмішайте дерев’яною лопаткою решту борошно. Вимісіть тісто. Зробіть з тіста кулю.

Покладіть куля з тіста на деко, застелене пергаментом. Надайте тепер тесту довгасту форму. Верхню частину тіста ножем надріжте по діагоналі.

Прикрийте тісто поліетиленовою харчовою плівкою (внутрішню частину плівки змастіть будь-яким маслом, щоб не прилипла до тесту!). Поставте в тепле місце деко. Час для підйому тесту буде близько 40 хвилин.

Зніміть плівку і поставте деко в духову піч. Печіть до золотисто кольору приблизно 20 хвилин. Охолоджуйте і нарізайте хліб з цільного пшеничного борошна.
Приємного апетиту!