Булка хліба з пшеничного борошна складе відмінну партію до будь супів, особливо овочевих.
Інгредієнти
теплої води – 420 мл | |
пшеничного борошна – 4,5 склянки | |
дрібної солі – половину чайної ложечки | |
чистого кленового сиропу – 1,5 столові ложки | |
дріжджів швидкодіючих – 1,5 столові ложки | |
соняшникової або ріпакової олії – 3 столові ложки |
Для приготування такого хліба будуть потрібні наступні продукти: теплої води – 420 мл, пшеничного борошна — 4,5 склянки, дрібної солі – половину чайної ложечки чистого кленового сиропу — 1,5 столових ложки, дріжджів швидкодіючих — 1,5 столові ложки, соняшникової, можна ріпакової олії — 3 столові ложки.
Покроковий рецепт
Хліб з пшеничного борошна готується так:
Заздалегідь розігрійте духову піч. Хліб буде дбати при 200 градусах.
Покладіть дріжджі і морську сіль у велику чашку. Влийте тепленьку воду, додайте кленовий сироп з соняшниковою олією і ложкою перемішайте.
Додайте спочатку тільки один стакан борошна і ретельно перемішайте. Тепер вмішайте дерев’яною лопаткою решту борошно. Вимісіть тісто. Зробіть з тіста кулю.
Покладіть куля з тіста на деко, застелене пергаментом. Надайте тепер тесту довгасту форму. Верхню частину тіста ножем надріжте по діагоналі.
Прикрийте тісто поліетиленовою харчовою плівкою (внутрішню частину плівки змастіть будь-яким маслом, щоб не прилипла до тесту!). Поставте в тепле місце деко. Час для підйому тесту буде близько 40 хвилин.
Зніміть плівку і поставте деко в духову піч. Печіть до золотисто кольору приблизно 20 хвилин. Охолоджуйте і нарізайте хліб з цільного пшеничного борошна.
Приємного апетиту!