Хліб з пшеничного борошна готується так:
Заздалегідь розігрійте духову піч. Хліб буде дбати при 200 градусах.
Покладіть дріжджі і морську сіль у велику чашку. Влийте тепленьку воду, додайте кленовий сироп з соняшниковою олією і ложкою перемішайте.
Додайте спочатку тільки один стакан борошна і ретельно перемішайте. Тепер вмішайте дерев’яною лопаткою решту борошно. Вимісіть тісто. Зробіть з тіста кулю.
Покладіть куля з тіста на деко, застелене пергаментом. Надайте тепер тесту довгасту форму. Верхню частину тіста ножем надріжте по діагоналі.
Прикрийте тісто поліетиленовою харчовою плівкою (внутрішню частину плівки змастіть будь-яким маслом, щоб не прилипла до тесту!). Поставте в тепле місце деко. Час для підйому тесту буде близько 40 хвилин.
Зніміть плівку і поставте деко в духову піч. Печіть до золотисто кольору приблизно 20 хвилин. Охолоджуйте і нарізайте хліб з цільного пшеничного борошна.
Приємного апетиту!