Хмиз на горілці

Хмиз на горілці – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Для любителів смачно похрумтіти апетитним ласощами за чашкою чаю або кави пропонується чудовий простий рецепт хмизу. Тісто для нього замішується з використанням горілки.

Інгредієнти

Яйце – 2 шт.
Сіль – 0,5 ч. ложки
Горілка – 1 ст. ложка
Борошно – 190 гр
Цукрова пудра – 3 ст. ложки
Масло рослинне – 100 мл

Як приготувати Хмиз на горілці

Для приготування цілої гірки смачного хмизу нам потрібно не так багато інгредієнтів, причому всі вони буденні, завжди є в запасниках у кожної господині: яйце куряче борошно, цукрова пудра. Присутній серед необхідних продуктів для хмизу і алкогольний напій – горілка. Її потрібно зовсім трошки, але завдяки цьому компоненту хмиз виходить таким хрустким. Для смаження хмизу підготуйте каструлю або сотейник. Отже, починаємо.

Покроковий рецепт

У миску забиваємо курячі яйця. До них підсипаємо щіпку солі.

Використовуючи віночок, інгредієнти в мисці збиваємо до отримання однорідної яєчної суміші.

У цю суміш заливаємо столову ложку горілки і знову перемішуємо інгредієнти.

А тепер просіваємо в вийшла масу борошно.

Замішуємо для хмизу круте тісто.

Тісто ділимо для зручності розкочування на шматочки. Кожен шматочок розгортаємо в тонкий пласт, який нарізаємо на смужки. В центрі кожної смужки ножем робимо надріз, через який вивертаємо один кінець смужки. Треба відразу використовувати всі тісто, щоб при смаженні на дану процедуру більше не відволікатися.

У сотейнику або підходящої каструлі оптимально прогріваємо рослинне масло. У нього поміщаємо заготівлі хмизу, смажимо до рум’янцю. Готовий хмиз після смаження рекомендується викласти на паперові серветки і присипати кожну партію хмизу солодкої пудрою.

Всім приємного чаювання!