Для любителів смачно похрумтіти апетитним ласощами за чашкою чаю або кави пропонується чудовий простий рецепт хмизу. Тісто для нього замішується з використанням горілки.
Інгредієнти
Яйце – 2 шт. | |
Сіль – 0,5 ч. ложки | |
Горілка – 1 ст. ложка | |
Борошно – 190 гр | |
Цукрова пудра – 3 ст. ложки | |
Масло рослинне – 100 мл |
Для приготування цілої гірки смачного хмизу нам потрібно не так багато інгредієнтів, причому всі вони буденні, завжди є в запасниках у кожної господині: яйце куряче борошно, цукрова пудра. Присутній серед необхідних продуктів для хмизу і алкогольний напій – горілка. Її потрібно зовсім трошки, але завдяки цьому компоненту хмиз виходить таким хрустким. Для смаження хмизу підготуйте каструлю або сотейник. Отже, починаємо.
Покроковий рецепт
У миску забиваємо курячі яйця. До них підсипаємо щіпку солі.
Використовуючи віночок, інгредієнти в мисці збиваємо до отримання однорідної яєчної суміші.
У цю суміш заливаємо столову ложку горілки і знову перемішуємо інгредієнти.
А тепер просіваємо в вийшла масу борошно.
Замішуємо для хмизу круте тісто.
Тісто ділимо для зручності розкочування на шматочки. Кожен шматочок розгортаємо в тонкий пласт, який нарізаємо на смужки. В центрі кожної смужки ножем робимо надріз, через який вивертаємо один кінець смужки. Треба відразу використовувати всі тісто, щоб при смаженні на дану процедуру більше не відволікатися.
У сотейнику або підходящої каструлі оптимально прогріваємо рослинне масло. У нього поміщаємо заготівлі хмизу, смажимо до рум’янцю. Готовий хмиз після смаження рекомендується викласти на паперові серветки і присипати кожну партію хмизу солодкої пудрою.
Всім приємного чаювання!