У літнє меню можна включити освіжаючий суп з соковитих апельсинів, густого йогурту і свіжого шпинату.
Інгредієнти:
– просіяний крохмаль картопляний (36 р);
– ароматизована кухонна сіль (за смаком);
– невеликий цибуля ріпчаста (одна штука);
– заморожений шпинат (430 р);
– перець чорний (за смаком);
– великі апельсини солодкі (три штуки);
– густий йогурт натуральний (сім ст. ложок);
– рафінована олія оливкова (24 мл);
– нежирні вершки (270 мл);
– овочевий бульйон міцний (780 мл).
Процес приготування:
Очищену цибулю порубати, перекласти його в глибоку сковороду, обсмажувати цей овоч при періодичному помішуванні до м’якості протягом п’яти хвилин.
Додати в сковорідку свіжозаморожену шпинат, перемішати все, готувати компоненти під кришкою на слабкому вогні 5 хвилин. Ретельно промити в теплій воді апельсини, тонко зрізати цедру, як можна дрібніше натерти її, після цього віджати з апельсинів сік, процідити його і перелити в заздалегідь підготовлену каструлю. Додати в цю ж посуд терту цедру, а також шпинат з цибулею, влити овочевий бульйон, перемішати. Довести апельсиновий суп до кипіння, після чого варити його ще десять хвилин під кришкою, в цей же час необхідно у підготовлену миску насипати картопляний крохмаль, влити достатню кількість вершків, перемішати.
Далі збити апельсиновий суп на низькій швидкості блендером, влити в нього вершкову суміш з крохмалем, за смаком насипати сіль, приправити все меленим перцем.
Довести апельсиновий суп на слабкому вогні до кипіння, потім повністю остудити його на вимкненій плиті, після чого надіслати на півтори години в холодильну камеру.
Перелити охолоджений апельсиновий суп в тарілки, приправити кожну порцію густим йогуртом, потім подавати приготоване блюдо до столу.