Картопля для начинки, відварюють в мундирі, очистити і пропускають через м’ясорубку разом з сиром. Але я зробила по іншому. На смак це не вплинуло.
Інгредієнти
Айран – 700 мл | |
Вода – 300 мл | |
Масло вершкове – 100 грам | |
Сіль – 2 чайні ложки | |
Цукор – 1 їдальня | |
Дріжджі – 1 пачка | |
Борошно – 2 кг | |
Сир – 1 кг | |
Картопля – 2 кг |
Хычины – національне блюдо карачаевцем і балкарців. Готуються на дріжджовому тісті. Начинка буває різна: картопля з сиром, з сиром, з бурякової бадиллям і сиром, з м’ясом. Існує базовий рецепт хычинов, але все рівно, кожна господиня додає щось своє.
Покроковий рецепт
Зробити опару: 100 мл теплої води+ 1 чайна ложка цукру+дріжджі. Поставити в тепле місце на 10 хв.
Айран змішати з водою. Підігріти.
Додати розтоплене вершкове масло
Додати сіль і цукор і опару.
Перемішати
Поступово всипати просіяне борошно і замісити м’яке тісто. Залишити на годину. Тісто має збільшиться вдвічі.
Очищену картоплю, відварити в підсоленій воді. Добре потовкти. Остудити. Додати тертий сир. Скільки потрібно сиру, сказати складно. Пробуйте, головне , щоб вам було ???? Перемішати. Якщо треба, досолити. Зліпити кружечки за розміром з жіночий кулак.
З тіста теж зліпити кружечки, такого ж розміру, що і начинка. Дати піднятися 15 хвилин.
Зробити корж з тіста, в середину покласти начинку. Защипнути зверху, щоб начинка залишилася всередині. Приплюснути рукою і розкачати качалкою.
Смажити на розпеченій сухій сковорідці, до рум’яної коротше. Рясно змастити вершковим маслом. Смажені коржики з картоплею готові.