Хычины з картоплею – тісто

Хычины з картоплею – тісто – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Картопля для начинки, відварюють в мундирі, очистити і пропускають через м’ясорубку разом з сиром. Але я зробила по іншому. На смак це не вплинуло.

Інгредієнти

Айран – 700 мл
Вода – 300 мл
Масло вершкове – 100 грам
Сіль – 2 чайні ложки
Цукор – 1 їдальня
Дріжджі – 1 пачка
Борошно – 2 кг
Сир – 1 кг
Картопля – 2 кг

Як приготувати Хычины з картоплею – тісто

Хычины – національне блюдо карачаевцем і балкарців. Готуються на дріжджовому тісті. Начинка буває різна: картопля з сиром, з сиром, з бурякової бадиллям і сиром, з м’ясом. Існує базовий рецепт хычинов, але все рівно, кожна господиня додає щось своє.

Покроковий рецепт

Зробити опару: 100 мл теплої води+ 1 чайна ложка цукру+дріжджі. Поставити в тепле місце на 10 хв.

Айран змішати з водою. Підігріти.

Додати розтоплене вершкове масло

Додати сіль і цукор і опару.
Перемішати

Поступово всипати просіяне борошно і замісити м’яке тісто. Залишити на годину. Тісто має збільшиться вдвічі.

Очищену картоплю, відварити в підсоленій воді. Добре потовкти. Остудити. Додати тертий сир. Скільки потрібно сиру, сказати складно. Пробуйте, головне , щоб вам було ???? Перемішати. Якщо треба, досолити. Зліпити кружечки за розміром з жіночий кулак.

З тіста теж зліпити кружечки, такого ж розміру, що і начинка. Дати піднятися 15 хвилин.

Зробити корж з тіста, в середину покласти начинку. Защипнути зверху, щоб начинка залишилася всередині. Приплюснути рукою і розкачати качалкою.

Смажити на розпеченій сухій сковорідці, до рум’яної коротше. Рясно змастити вершковим маслом. Смажені коржики з картоплею готові.