Імбирне печиво на масляному тесті

Імбирне печиво на масляному тесті – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Смачне печиво, яке стане незамінним прикраса новорічного і різдвяного столу!

Інгредієнти

борошно – 250 гр.
цукор – 100 гр.
вершкове масло – 100 гр.
яйця – 1 шт.
мед – 2 ст. л.
кориця – 1 ч. л.
імбир – 2 ч. л.
розпушувач – 0,5 ч. л.
білок – 1 шт. для глазурі
цукрова пудра – 200 гр. для глазурі
харчові барвники – 3 кольори

Як приготувати Імбирне печиво на масляному тесті

Печиво готується швидко, багато часу займає прикраса, тому, якщо немає бажання, то можна і не прикрашати, імбирне печиво смачне і красиве і без прикраси.

Покроковий рецепт

Для приготування смачного і святкового печива нам знадобиться: борошно, цукор, яйця, вершкове масло, мед, кориця, імбир і розпушувач.

Для початку необхідно змішати всі сухі інгредієнти. Беремо борошно, додаємо в неї імбир і корицю, а також розпушувач. Все добре перемішуємо.

Далі беремо вершкове масло кімнатної температури, додаємо цукор і збиваємо міксером.

Додаємо одне яйце з масла і цукор і продовжуємо збивати до утворення білої пишної маси.

Додаємо мед і ще раз збиваємо міксером.


Потім з’єднуємо всі інгредієнти. У масляну суміш додаємо половину борошна, перемішуємо ложкою, додаємо другу частину борошна і замішуємо тісто.
Кладемо тісто на стіл і добре вимішуємо.

Перекладаємо тісто в миску, посипаємо борошном, закриваємо харчовою плівкою і прибираємо в холодильник на 2 години. Якщо у вас немає вільного часу, тоді тісто можна прибрати в морозилку на 15-20 хвилин.

Дістаємо тісто з холодильника, розкочуємо пласт, товщиною близько 1 см і менше. Беремо формочки для тіста, видавлюємо і перекладаємо тісто на деко
Прибираємо печиво в духовку на 5-8 хвилин.

Готуємо білкову глазур для прикраси:
для глазурі нам знадобиться 1 білок, 200 гр цукрової пудри – змішуємо і збиваємо міксером протягом 2 хвилин.
Додаємо 0,5 ч. л. крохмалю і 0,5 ч. л. лимонного соку, і продовжуємо збивати ще 3 хвилини.
Після цього поділяємо крем на пиалочки, за кількістю бажаного кольору, закриваємо плівкою щоб не засихала глазур до прикраси печива.

Остигле печиво офарблюємо за своїм бажанням глазур’ю.

Після прикраси глазур повинна висихати протягом 5-6 годин.
Печінка готове до подачі на стіл.
Всім приємного апетиту і гарних свят!!!