Імбирне печиво Веселого Різдва

Імбирне печиво Веселого Різдва – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Отже, приступимо до приготування ароматного різдвяного печива

Інгредієнти

Борошно – 280 г
Масло вершкове – 60 г
Мед – 100 г
Яйце – 1 шт.
Молоко – 2 ст. л.
Кориця – 1 ч. л.
Мускатний горіх – щіпка
Імбир мелений – 1 ч. л.
Чорний перець – 0,5 ч. л.
Какао-порошок – 1 ст. л.
Розпушувач – 2 ч. л.
Білки – 2 шт.
Сазхр – 200 г

Як приготувати Імбирне печиво “Веселого Різдва”

Наближається Різдво – самий світлий і добрий свято, якого з нетерпінням чекають як дорослі, так і діти. А яке ж Різдво без головного свого символа – імбирного печива. Обов’язково спечіть це чарівне печиво, і ваша квартира буде наповнена божественним ароматом спецій і духом Різдва, а діти буду просто в захваті. До речі, ви можете сміливо підключити не тільки до поїдання, але і до процесу приготування ваших маленьких помічників – їм це цілком по зубах. А прикраса пряників безумовно дасть волю їх фантазії.

Покроковий рецепт


1. Підготувати всі необхідні інгредієнти.


2. Розтопити вершкове масло і мед на повільному вогні або в мікрохвильовій печі при середній потужності. Остудити, змішати і додати яйце. Добре перемішати.

3. В окремій мисці змішати просіяне борошно, спеції, какао-порошок і розпушувач.

4. Додати сухі інгредієнти в рідку масу і замісити туге тісто. Тісто загорнути в харчову плівку і поставити в холодильник на 1 годину.



5. Через зазначений час дістати тісто. Присипати борошном робочу поверхню і розкачати тісто в пласт товщиною приблизно 0,5 див. Підібрати тематичні вирубки і вирізати пряники.


6. Деко застелити пергаментним папером, змастити маслом і розподілити пряники. Випікати в заздалегідь розігрітій духовці до 180 градусів 10-12 хвилин.

7. Приготування глазурі: цукор збити з яєчними білками до густих піків. За бажанням можна додати харчовий барвник. Я зробила квіточки рожевими, ялинки зеленими, а решта прикрасила просто білою глазур’ю.



8. Пряники дістати, остудити і прикрасити глазур’ю.