1. Підготувати всі необхідні інгредієнти.
2. Розтопити вершкове масло і мед на повільному вогні або в мікрохвильовій печі при середній потужності. Остудити, змішати і додати яйце. Добре перемішати.
3. В окремій мисці змішати просіяне борошно, спеції, какао-порошок і розпушувач.
4. Додати сухі інгредієнти в рідку масу і замісити туге тісто. Тісто загорнути в харчову плівку і поставити в холодильник на 1 годину.
5. Через зазначений час дістати тісто. Присипати борошном робочу поверхню і розкачати тісто в пласт товщиною приблизно 0,5 див. Підібрати тематичні вирубки і вирізати пряники.
6. Деко застелити пергаментним папером, змастити маслом і розподілити пряники. Випікати в заздалегідь розігрітій духовці до 180 градусів 10-12 хвилин.
7. Приготування глазурі: цукор збити з яєчними білками до густих піків. За бажанням можна додати харчовий барвник. Я зробила квіточки рожевими, ялинки зеленими, а решта прикрасила просто білою глазур’ю.
8. Пряники дістати, остудити і прикрасити глазур’ю.