Моєму апельсин і лимон, добре витираємо і тремо на дрібній тертці в миску, додаємо цукор і гарненько перетираємо, чекаємо поки цитрусові дадуть сік.
Вершкове олію заздалегідь необхідно підготувати до процесу, воно має бути м’яким і кімнатної температури.
Збиваємо масло міксером, чекаємо поки стане пишним, світлим і повітряним.
У миску з маслом додаємо яйця, вони повинні бути кімнатної температури. Додаємо в миску строго по одному, чекаємо поки воно втрутиться і вводимо наступне.
У суміш додаємо цукор з цедрою, перемішуємо.
В окремій мисці змішуємо корицю, імбир, сіль, розпушувач і борошно. Просіяти борошно краще один раз. Перемішуємо, щоб розпушувач рівномірно розподілився.
Змішуємо вміст двох мисок у два прийоми, замішуємо тісто для імбирних пряників. Довго вимішувати не потрібно, чекаємо поки тісто стане однорідним і тісто більше не чіпаємо.
Тісто для пряників загортаємо у плівку і кладемо в холодильник на годину, його можна зберігати в морозилці, але перед приготуванням воно також має полежати в холодильнику близько години.
Дістаємо тісто, розкачуємо, але не дуже тонко. За допомогою формочок для печива робимо пряники. Випікаємо в духовці при 170 градусах до золотистого кольору. Чекаємо коли пряники охолонуть і їх можна прикрашати білкової сумішшю, айсингом. Імбирні пряники можна подавати до столу і без прикрас, вони дуже смачні, пряні і ароматні.