Різдвяні пряники з глазурю (печиво)

Різдвяні пряники з глазурю (печиво) – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Немає нічого смачнішого, ніж пряні пряники з ароматним какао в холодний зимовий вечір.

Інгредієнти

для тіста:
борошно пшеничне – 3 ст.
масло вершкове – 150 гр.
цукор – 100 гр.
яйце – 1 шт.
мед рідкий – 3ст.л.
розпушувач – 1,5 ч. л.
кориця – 1 год.л.
імбир мелений(сухий) – 1ч.л.
гвоздика (мелена) – 0,5 ч. л.
сіль – 0,25 ч. л.
для глазурі:
яєчний білок – 1 шт.
цукрова пудра – 150 гр.
лимонний сік – 1ч.л.

Як приготувати Різдвяні пряники з глазур’ю (печиво)

Для приготування тіста використовуються такі інгредієнти як мед, імбир, гвоздика, кориця, завдяки яким, печиво має насичений, пряний смак і неповторний аромат. Тісто має приємну текстуру, з ним легко працювати і випікати.

Приготування святкових пряників – процес досить захоплюючий, а особливо етап прикрашення. Діти з задоволенням розділять з Вами це час.

Покроковий рецепт

Приготуйте всі інгредієнти.

Збийте розм’якшене вершкове масло з цукром.


Додайте спочатку яйце, а потім рідкий мед, при цьому, постійно збиваючи міксером або розмішуючи віночком.


Окремо змішайте всі сухі компоненти: борошно, розпушувач, корицю, мелений імбир, гвоздику і сіль. Змішайте сухі інгредієнти з рідкими.

Замісіть тісто, накрийте його харчовою плівкою і поставте в холодильник мінімум на годину. В холодному місці воно може зберігатися протягом трьох днів.

Потім дістаньте тісто з холодильника, розкачати його качалкою завтовшки не менше ніж 0.5 сантиметри, і видавіть потрібні Вам фігурки.

Випікайте печиво в розігрітій до 180 градусів духовці протягом від 8 до 12 хвилин. Виходячи з даної кількості компонентів, у Вас вийде близько 30 пряників середнього розміру. Для розпису пряників використовується так званий айсинг. Для його приготування візьміть сире яйце, ретельно вимийте з милом, потім відокремте жовток від білка. Використовувати будемо тільки білок. Змішайте його зі 100 грамами дрібної цукрової пудри і однією чайною ложкою лимонного соку, за допомогою віночка. Далі можна використовувати будь-які харчові барвники для кольору. Якщо глазур вийшла дуже густий, можна розбавити її холодною, кип’яченою водою до потрібної консистенції.

Залишилося дочекатися, поки розцяцьковані пряники висохнуть і можна дегустувати.