Італійський десерт печиво савоярді і шоколадним кремом

Італійський десерт печиво савоярді і шоколадним кремом – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Шоколад наламати, перекласти в невелику миску, розтопити на водяній бані.

Додати в розтоплений шоколад розм’якшене масло, добре перемішати до отримання однорідної блискучої маси. (Якщо розтоплений шоколад використовувати відразу, глазур виходить блискучою. Якщо ж шоколад трохи постоїть і ви його вдруге розтопіть, глазур виходить матовою).

Приготувати «просочення» для печива.
Змішати воду з цукром, додати лікер (можна взяти готовий сироп). «Просочення» налити в блюдце.

Почнемо збірку десерту. Форму краще взяти трохи побільше, щоб десерт легше було діставати. Дно форми змастити вершковим маслом, зверху полити 3-4-ма ложками шоколадного крему. Взяти печиво, швидко вмочити в «просочення» і укласти у форму. (Печиво савоярді дуже легко вбирає рідину і швидко стають м’якими. Вмочати і укладати в форму потрібно швидко, інакше печиво може просто розвалитися в руках. Взагалі, це печиво просто чудовий не тільки в італійських десертах. Я його дуже полюбила, так як з ним легко і швидко приготувати будь-які смачні десертики. Потрібна лише вправність і підхід ;-)).

Те ж саме проробити з іншим печивом, заповнивши дно форми (мій десерт складається з 4-х печива в кожному ряду. Всього рядів – 4).

Викласти 1-ий ряд, полити все шоколадним кремом. Потім викласти другий ряд, не забуваючи вмочати печиво в сироп. Полити шоколадним кремом. Третій ряд…, четвертий… Все зверху полити кремом. Відразу прикрасити кондитерської присипкою (у мене сердечка :-)).

Десерт печиво савоярді і шоколадним кремом прибрати в холодильник на 1 годину. Потім вийняти з форми за допомогою широкої лопатки. Подавати до столу.
Приємного апетиту!