Качку можна загасити не тільки з яблуками, але і з іншими фруктами.
Інгредієнти
Качка – 1 шт. | |
Яблука – 3 шт. | |
Цибуля – 2 шт. | |
Часник – 2 зубчики | |
Сіль, спеції – за смаком |
Всім нам знайомий рецепт традиційної запеченої качки з яблуками. Але качка не завжди виходить м’якою, якщо її запекти, і вірний спосіб зробити її більш-менш ніжною – це загасити. Я відкрила для себе зовсім новий спосіб приготування, всіма нами відомого страви. Але для початку качку необхідно обробити і замаринувати.
У мене качка домашня, тому я серйозно підходжу до її підготовці щоб зробити її м’якою. Для качки не характерно маринуватися довгий час, але я залишаю її на ніч. За цей час вона пускає власний сік, ніяких соусів і масел я не використовую, лише цибуля, яблука, часник і спеції. Ще один момент, часник я рубаю, таким чином він віддає більше свого аромату, Вам так само не рекомендую використовувати прес.
Я ніколи не додавала яблука при гасінні, але спробувавши один раз, зрозуміла, що весь час готувала неправильно. Яблука віддають свій сік, таким чином і качечка і підлива насичуються кисло-солодким присмаком, і це не може бути несмачно. Але варто враховувати те, що яблука тушкують разом з качкою весь час, і можуть перетворитися на пюре, але це залежить як від сорту яблук, так і від жорсткості самої качки. Ті, хто любить запікати качку з апельсинами або сливами, можна спробувати це все згасити. Ви будете задоволені і приємно здивовані пікантністю свого страви.
Покроковий рецепт
Першим ділом готуємо продукти, обробляємо і моєму качечку.
Наступним етапом, режим півкільцями цибулю, чистимо й нарізаємо часточками яблука, рубаємо часник і змішуємо це все з качечкою, додаємо спеції, сіль. Залишаємо на деякий час маринувати. Я залишаю це на ніч.
Коли качка промаринувалася, кожен шматочок потрібно обсмажити.
…При цьому цибуля і яблука не чіпати, вони будуть тільки тушкуватися.
Після легкого обсмажування викладаємо нашу качечку, зверху покриваємо яблуками і цибулею, заливаємо водою, але щоб вода тільки покрила нашу птицю, і залишаємо тушкуватися. Я зазвичай тушу довго, щоб м’ясо відвалювалося від костей.
Через кілька годин, наше блюдо готове. Приємного апетиту!