Кальмари фаршировані рисом

Кальмари фаршировані рисом – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Фаршировані кальмари можуть служити як самостійним блюдом, так і смачною закускою. Вони стануть прикрасою будь-якого столу.

Покроковий рецепт

Потрібно очистити кальмарів. Щоб спростити завдання, кип’ятимо воду, після беремо одного кальмара і опускаємо його в окріп на 10 секунд. Робимо це з усіма кальмарами. Тепер достатньо помити їх від шкірки під краном. Прозору плівочку знімати не потрібно. Виймаємо гладиус і нутрощі.

Натираємо на дрібній тертці моркву.

Каструлю ставимо на великий вогонь, наливаємо олію, кладемо і обсмажуємо моркву протягом однієї хвилини, потім засипаємо зверху моркву рисом (рис рівномірно розподіляємо, щоб морквину не було видно) і заливаємо водою. Солимо й додаємо перець за смаком.

Доводимо рис до кипіння, ставимо на самий маленький вогонь, накриваємо каструлю кришкою і залишаємо готуватися протягом 20 хвилин.

Після того, як рис приготувався, перемішуємо і даємо йому трохи охолонути. Акуратно начиняємо їм кальмарів за допомогою великої ложки.

Заколюємо зубочисткою отвір, проколюємо ножем дві-три дірочки внизу кальмара, (щоб соус вбирався у всередину) викладаємо кальмарів у форму. Молоко змішати з борошном і заливаємо у форму. Ставимо в духовку на 15 хвилин, попередньо розігріваємо духовку до 200 градусів. Через хвилин 10 полити кальмарів зверху приготованим соусом.

Фаршировані кальмари готові!