Потрібно очистити кальмарів. Щоб спростити завдання, кип’ятимо воду, після беремо одного кальмара і опускаємо його в окріп на 10 секунд. Робимо це з усіма кальмарами. Тепер достатньо помити їх від шкірки під краном. Прозору плівочку знімати не потрібно. Виймаємо гладиус і нутрощі.
Нарізаємо кальмарів кільцями шириною 5-7 мм Плавці відокремлюємо від тіла, нарізаємо їх таким же чином смужками. Після чого кальмарів солимо за смаком.
Беремо дві миски. В одну насипаємо панірувальні сухарі. У другу розбиваємо яйця збиваємо їх виделкою. Тепер беремо кільця, по одному опускаємо спочатку в яйце, потім обвалюємо в сухарях. Працювати простіше двома руками: одна працює з яйцем, друга з сухарями, щоб на руках не налипав кляр.
Наливаємо рослинне масло в сковороду таким чином, щоб глибина масла була більше 1-1,5 см. Нагріваємо олію. Кидаємо щіпку сухарів у нього, якщо сухарі зашипіли, масло готове до роботи. Опускаємо в масло кільця в клярі і смажимо 1,5-2 хвилини з кожного боку до золотистого кольору.
Викладаємо кільця на папір, щоб вони віддали зайве масло.
Перекладаємо кальмарів на тарілку, і наша страва готова!