Капуста цвітна маринована

Капуста цвітна маринована – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Апетитна і легка ніжна закуска буде готова до вживання вже через добу. Але може зберігатися хоч всю зиму без втрат у смакових якостях і корисних властивостях.

Інгредієнти

Цвітна капуста – 1,5 кг.
Морква – 2 шт.
Часник – 1 головка
Лавровий лист – 2-3 шт.
Перець чорний горошком – 1 ст. ложка
Вода – 1,5 л.
Цукор – 2 ст. ложки
Сіль – 1 ст. ложка
Оцет 6% – 100 мл

Як приготувати маринована Капуста цвітна

Корисна, низькокалорійна, багата клітковиною і вітамінами, справжнє джерело мікро-та макроелементів – все це кольорова капуста. Містить рослинний білок, а за кількістю вітаміну С виграє у свого далекого предка звичайної білокачанної капусти.
Уявляю Вашій увазі швидкий і простий спосіб приготування кольорової маринованої капусти.

Покроковий рецепт

Для початку підготуємо всі інгредієнти. Якщо планується довге зберігання, то банки обов’язково потрібно простерилізувати.

Капусту ламаємо на суцвіття, моркву тремо на тертці з великої осередком. Якщо зубчики часнику великі, ріжемо їх на кілька частин. Щільно укладаємо все в банки.

Займемося розсолом. У воду додаємо цукор, сіль, оцет, лавровий лист і перець. Доводимо до кипіння.

Заливаємо гарячим розсолом підготовлені овочі.

Всі! Можна закочувати і прибирати в комору. Приємного апетиту!