Апетитна і легка ніжна закуска буде готова до вживання вже через добу. Але може зберігатися хоч всю зиму без втрат у смакових якостях і корисних властивостях.
Інгредієнти
Цвітна капуста – 1,5 кг. | |
Морква – 2 шт. | |
Часник – 1 головка | |
Лавровий лист – 2-3 шт. | |
Перець чорний горошком – 1 ст. ложка | |
Вода – 1,5 л. | |
Цукор – 2 ст. ложки | |
Сіль – 1 ст. ложка | |
Оцет 6% – 100 мл |
Корисна, низькокалорійна, багата клітковиною і вітамінами, справжнє джерело мікро-та макроелементів – все це кольорова капуста. Містить рослинний білок, а за кількістю вітаміну С виграє у свого далекого предка звичайної білокачанної капусти.
Уявляю Вашій увазі швидкий і простий спосіб приготування кольорової маринованої капусти.
Покроковий рецепт
Для початку підготуємо всі інгредієнти. Якщо планується довге зберігання, то банки обов’язково потрібно простерилізувати.
Капусту ламаємо на суцвіття, моркву тремо на тертці з великої осередком. Якщо зубчики часнику великі, ріжемо їх на кілька частин. Щільно укладаємо все в банки.
Займемося розсолом. У воду додаємо цукор, сіль, оцет, лавровий лист і перець. Доводимо до кипіння.
Заливаємо гарячим розсолом підготовлені овочі.
Всі! Можна закочувати і прибирати в комору. Приємного апетиту!