Картопляна супер-запіканка з овочами на сковороді

Картопляна супер-запіканка з овочами на сковороді – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Чудовий варіант для сніданку, так і для обіду або вечері!

Інгредієнти

Картопля – 1 великий або 2 невеликих
Яйця – 2 шт
Заморожені овочі – 150 гр
Рослинне масло – для смаження
Сіль – за смаком
Спеції – за смаком
Зелень – за смаком + для прикраси

Як приготувати Картопляне супер-запіканка з овочами на сковороді

Можна назвати це блюдо запіканкою, можна омлетом з овочами, в будь-якому випадку ви будете праві. І вже точно будете ситі! Але найприємніше, що воно підійде для будь-якого прийому їжі, а приготування займе лічені хвилини!

Покроковий рецепт

Картоплю треба помити, очистити від шкірки і натерти на дрібній терочке. Можна порізати, але не грубо, так як картопля може не встигнути приготуватися.

Заморожені овочі промити і покласти в друшляк, щоб стекла вода. Незважаючи на те, що на упаковці може бути зазначено, що дані овочі того не вимагають, краще все-таки їх промити.

Яйця трохи збити виделкою або вінчиком.

До яйцям додати овочі і терту картоплю.

Перемішати, додати сіль, трохи перцю, кинути спеції за смаком і будь-яку зелень (в даному випадку: сухий базилік). Зелень, як і овочі, можна додавати будь-які. Краще використовувати овочі різного кольору, тоді запіканка вийде більш “святкова”.

На розігріту сковороду з рослинним маслом, вилити строкату суміш, розрівняти.

Потім потрібно накрити кришкою і томити на тихому вогні хвилин 10.Перевернути, коли запіканка “схопиться”. Якщо не виходить повністю перевернути, зробити це частинами, попередньо розрізавши запіканку на кілька частин, використовуючи спеціальну лопатку, щоб не пошкодити сковороду.

Потримати під кришкою на тихому вогні до готовності (ще хвилин 5-7). Прикрасити зеленню (петрушка, кріп, листя салату і тд.) і насолоджуватися! Приємного вам апетиту! І ще: якщо вже так станеться, що запіканка охолоне, вона все одно залишиться дуже смачною!