Дуже смачне блюдо, яке швидко і просто готується. Ситне, підійде для будь-якого заходу, а також просто для хорошого вечері.
Інгредієнти
Картопля – 1,5 кг | |
Гриби – 300 гр. | |
Цибуля – 2 шт. | |
Майонез – 100 гр. | |
Сир – 150 гр. | |
Приправа сіль – за смаком |
Рецепт простий і зрозумілий, приготувати зможе навіть починаюча господиня. Продукти для запіканки теж прості і є в кожному будинку.
Покроковий рецепт
Для приготування рецепту нам знадобиться картопля, гриби і цибулю.
Спочатку необхідно нарізати півкільцями цибулю і обсмажити його на сковороді до напівготовності.
Далі треба промити гриби, нарізати їх тонкими пластами, додати до цибулі і прожарювати до тих пір, поки не випарується вся рідина. Гриби і цибулю потрібно посолити і додати трохи спецій.
Потім потрібно очистити картоплю від шкірки і нарізати кружечками. Промити картоплю, посолити і додати спеції за смаком.
Потім беремо деко, змащуємо його соняшниковою олією, викладаємо всю картоплю першим шаром, а потім на картоплю викладаємо цибулю і гриби, рівномірно розподіляємо.
Далі картопля з грибами поливаємо майонезом (краще зробити сіточку), і посипаємо тертим сиром.
Прибираємо картоплю в духовку на середній вогонь на 30-40 хвилин. Так як картопля порізаний тонкими кільцями, печеться він досить швидко.
Після того, як дістанете запіканку з духовки, трохи почекайте, тому що якщо насипати відразу (як це зробила я), то картоплю не тримає форму і розпадається.
А так картопляна запіканка виходить дуже смачна, картопля соковитий за рахунок майонезу, грибів з цибулею, і сиру.
Всім приємного апетиту!