Інгредієнти.
Картоплю почистити, нарізати кубиками, закинути в киплячу солону воду. Додати 2 лаврових листа і 3 – 4 перцю горошком. Варити на слабкому вогні 15 хвилин до напівготовності овоча.
50 г бекон нарізати маленькими шматочками, обсмажити на сухій сковороді до рум’яного кольору (масло не потрібно, так як бекон і так жирний). 1 – 2 головки ріпчастої цибулі, почистити, нарізати півкільцями, закинути в сковороду з беконом, смажити до прозорості (для м’якості цибулі можна додати щіпку солі).
1 невелику моркву почистити, порізати соломкою. Додати в сковороду з цибулею і беконом, смажити до золотистого кольору. Вимкнути вогонь, відкласти зажарку в бік.
Приготувати тісто для галушок (галушок).
1 /3 склянки молока вилити в глибоку чашу, розбити 1 яйце, додати дрібку солі і 1 столову ложку розтопленого масла або маргарину, збити за допомогою виделки. (Можна додати галушки трохи рубаної зелені і тертого сиру твердих сортів. Так галушки вийдуть трохи ніжніше).
Додати частинами борошно, замішуючи тісто (краще попередньо просіяти борошно, так ви уникнете утворення грудок).
Замісити еластичне тісто.
Розкачати з тіста ковбаску, нарізати на невеликі шматочки (у мене розмір галушок приблизно трохи менше чайної ложки).
У киплячий картопляний відвар закинути морквяно-цибулеву засмажку, потім закинути галушки. Варити суп до повної готовності картоплі і галушок (приблизний час варіння становить 10 – 15 хвилин).
Розлити картопляний суп з галушками (галушками) по тарілках. За смаком приправити свіжомеленим чорним перцем. Прикрасити страву гілочкою зелені. Приємного апетиту!