Картопляно-сирні кульки з моцарелою

Картопляно-сирні кульки з моцарелою – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Ніжні кульки, приготовані з картоплі і домашнього сиру з начинкою з моцарелли, виходять незвичайно смачними.

Інгредієнти

лаймова цедра – з одного плоду
домашній сир сухий – 200 г
рафінована олія – за смаком
бульби картоплі – 600 г
сир моцарелла – 240 г
добірні курячі яйця сирі – дві штуки
високоякісне пшеничне борошно просеянная – 40 г
чорний перець тонкомолотий – за смаком
кам’яна сіль тонкого помелу – за смаком

Як приготувати Картопляно-сирні кульки з моцарелою

Покроковий рецепт

Перекласти моцарелу в марлевий мішечок і повісити приблизно на три години, а по закінченні цього часу нарізати цей сир невеликими кубиками.

Що стосується картоплі, то його заздалегідь потрібно почистити, потім добре промити, відварити в підсоленій воді до м’якості і пюрировать самим зручним способом.

Підготувати миску, викласти в неї необхідну кількість домашнього сиру, додати дрібно натерту лаймову цедру, борошно пшеничне, а також заздалегідь збиті курячі яйця.

Перемішати гарненько вищезазначені інгредієнти, потім приправити їх невеликою кількістю перцю, за смаком посолити, вимісити тісто.

З приготованого картопляно-сирного тіста сформувати коржики, в центр кожної з них викласти по одному кубику моцарели, потім сформувати кульки.

У сковороді розжарити рослинну олію, обсмажити до золотистого кольору в ньому картопляно-сирні кульки з сиром моцарелла до рум’яності.

Потім подавати приготоване блюдо в теплому вигляді з грецьким йогуртом або густою сметаною.