Рецепт дуже простий, не відніме багато часу, а користь буде помітна.
Інгредієнти
Молоко – 0,5 літра | |
Вівсянка – 4 столові ложі | |
Чорнослив – 20 грам | |
Сіль – за смаком | |
Цукор – за смаком |
Безперечно, що сніданок це основа раціону всього дня, можна пропустити обід і недоїсти під час вечері, а от сніданок повинен бути повноцінним, поживним і одночасно корисним. Крім усього іншого сніданок здатний вирішити багато проблем організму. Коли у мого маленького сина виникла проблема зі стільцем, я відкрила для себе чудодійний рецепт каші з чорносливом! Про користь вівсянки не треба говорити, вона і так очевидна, єдине зауваження: краще всього віддавати перевагу цілісним зерновому вівсу, такий овес швидше за все виводить шлаки з організму. Чорнослив я вибрала в якості інгредієнта, так як він чинить проносний ефект.
Варити на повільному вогні 15 хвилин, постійно помішуємо. Зверніть увагу, що чорнослив, перш ніж нарізати, необхідно ретельно вимити і обполоснути окропом, все-таки ми готуємо для дитини, обережність не завадить.
Зазначу, що через наших проблем, я беру молоко не жирне (2,5%), можна навіть розвести його водою. На самому початку періоду прикорму, я пропускала таку кашу через блендер. При бажанні можна додати шматочок вершкового масла. Також можна замість чорносливу використовувати будь-які сухофрукти, цукати, кедрові горішки. Варіантів на цю тему дуже багато, можна порізати або потерти в кашу яблуко або банан, грушу або персик. Особливо корисна каша не на молоці, а як ні дивно на воді.
Як варіант, якщо зовсім немає часу, можна просто заварити окропом 4-5 ложок вівсяних пластівців дрібного помелу, накрити кришкою і залишити на 5-7 хвилин.
Така каша дуже корисна і вагітним жінкам і годуючим матерям, потрапляючи в грудне молоко, а потім, передаючись малюкові, активні елементи стабілізують роботу кишечника немовляти. А також цю кашу корисно їсти тим, хто дотримується піст або дієту, людям з різними порушеннями травлення.
Покроковий рецепт
Молоко доводимо до кипіння.
У кипляче молоко всипаємо вівсянку, помішуючи, доводимо до кипіння і зменшуємо вогонь.
Додаємо дрібно нарізаний чорнослив.
Додаємо цукор і сіль за смаком.