Кекс Новорічний з сухофруктами і мигдалем

Після довгого приготування, кекс слід прикрасити так, як захочеться саме вам.

Інгредієнти

Родзинки білий – 100 р.
Родзинки золотистий – 100 р.
Чорнослив – 100 р.
Курага – 100 р.
Інжир – 200 р.
Апельсинова цедра – 1 шт.
Кориця – 2 ст. л.
Імбир мелений – 1 ч. л.
Мускатний горіх – 1 ч. л.
Гвоздика мелена – 1/2 ч. л.
Коньяк – 250 мл
Масло вершкове – 200 р.
Яйце – 3 шт.
Мед – 3 ст. л.
Мигдаль – 100 р.
Цукор – 1 ст.
Борошно – 1 ст.
Розпушувач – 10 р.
Сіль – 1 щіпка
Мандарин – 1 шт.
Гранат – 1/2 шт.
Цукрова пудра – 1 ч. л.
Палички кориці – 2 шт.

Як приготувати Кекс “Новорічний” з сухофруктами і мигдалем

Найкрасивіший і ароматний десерт до новорічного столу. Його приготування займає цілий місяць і нагадує про наближення свят.

Покроковий рецепт



Приготування починаємо з підготовки сухофруктів. Їх необхідно промити, а курагу, чорнослив і інжир краще подрібнити, розрізавши навпіл. Покласти всі сухофрукти в чашку, додати до них цедру, половину кориці, імбир, мускатний горіх і гвоздику. Залити 200 мл коньяку. Тепер вони будуть настоюватися 2 – 5 днів. Подальшим приготуванням можна буде зайнятися в зручний час. Можна іноді перемішувати сухофрукти, від них буде виходити пряний аромат, що нагадує про свята.

Тепер, коли сухофрукти настоялися і просочилися приступаємо до приготування тіста.
Вершкове масло кімнатної температури збиваємо з цукром.


До маси додаємо яйця і мед, продовжуємо збивати.





Мигдаль необхідно перемолоти в кавомолці. Але можна і подрібнити блендером або навіть підрізати, якщо вітає в кексах шматочки горіхів.
Подрібнений мигдаль змішуємо з борошном, ложкою кориці, сіллю, розпушувачем.

Дивіться також:  Сирні кекси зі шпинатом і морквою


Додаємо суміш сухих інгредієнтів до тесту і збиваємо до однорідності.



Кілька ложок (5-6) отриманого тесту відкладаємо в окрему чашку. Воно нам знадобиться, коли будемо викладати пиріг у форму.
До решти тіста додаємо наші пряні, просочені коньяком сухофрукти.

Розігріваємо духовку. Готуємо форму 22-26 см, викладаємо повністю пергаментом для випічки.


Викладаємо тісто з сухофруктами у форму, зверху виливаємо відкладене чисте тісто, щоб захистити сухофрукти від підгоряння і висихання. І відправляємо в духовку.



По закінченні часу, дістаємо кекс і залишаємо остигати.
У нас залишилося 50 мл коньяку, ними необхідно періодично, раз в кілька днів збризкувати кекс, починаючи прямо з даного моменту.
Отже, окропивши, загортаємо його в папір і в пакет, прибираємо в холодильник. Так, він буде визрівати протягом 3-4 тижнів.

Час прийшов. Тепер ми виймемо кекс і буде його прикрашати як душі завгодно.
Ми виклали часточки мандарина навколо центру, асиметрично розсипали зерна граната і розклали гілочки від ялинки (іноді, замість справжньої ялинки викладають гілочки розмарину).
Посипаємо цукровою пудрою, пародіюючи сніжок, і в центр встромляємо пару паличок кориці. Ось така краса у нас вийшла.
На смак цей кекс – просто неймовірний! Прянощі, сухофрукти, коньяк, цедра,- все це створює цілу гаму смакових відчуттів. А також дарує естетичне задоволення від зовнішнього вигляду і аромат свята.