Щоб кекси вийшли по-справжньому божественними, згущене молоко найкраще варити самостійно, причому брати обов’язково якісну, без сторонніх домішок.
Покроковий рецепт
Розбиваємо яйця в миску, додаємо цукор, сіль, ванілін.
Все збиваємо вінчиком або міксером до утворення білої піни.
Далі суміш виливаємо в наш йогурт, розтоплене вершкове масло, перемішуємо. Змішуємо борошно з розпушувачем і просіваємо її в миску.
Перемішуємо до однорідності і наше тісто готове.
Тепер готуємо наші формочки для мафінів. Я користуюся одноразовими паперовими формами, попередньо вставивши їх у свої старі силіконові формочки.
Тісто викладаємо по 2 чайні ложки в кожну формочку, щоб дно було повністю закрито. Я в цей раз перестаралася з нижнім шаром, зробивши його занадто товстим, а верх навпаки дуже тонким (з-за цього згущене молоко вийшла назовні і вийшли “кекси-вулканчики”). Далі викладаємо в серединку по чайній ложці згущеного молока.
Третім шаром тісто, близько двох повних чайних ложок на формочку. Верхній шар тесту повинен бути трохи товщі нижнього! Взагалі повинно вийти близько 15 кексів. Я розтягла на 17 маленьких штук.
Відправляємо формочки в духовку, розігріту до 180 градусів на середню полицю і випікаємо 20-30 хв. Готові кекси повинні бути злегка золотистого кольору.
От такі “карамельні вулканчики” у мене вийшли. Перед подачею можна засипати цукровою пудрою, а можна залишити так. Відірватися від них дійсно неможливо!