Підбираємо для замісу тіста глибоку і широку за розміром ємність-миску. У неї першим ділом просеем борошно пшеничне вищого сорту. Процес просіювання дозволить позбавити борошно від можливого дрібного сміття, а також наситить її киснем.
До борошна підсипаємо трохи манної крупи. Сипучі інгредієнти в мисці перемішуємо, утворюючи в центрі воронку.
У воронку розбиваємо одне куряче яйце стандартного розміру.
У прокип’ячену охолоджену воду додаємо сіль. Перемішуємо так, щоб солона спеція повністю розчинилася. Солону воду заливаємо в борошно, підливаємо ще рослинне масло, починаємо процес замішування тіста. Спочатку – в мисці, продовжуємо на робочій поверхні стола, припорошеній борошном.
Тісто для пельменів класичне готово. Поки готуємо начинку, тісто можна прибрати в поліетиленовий мішок.
Приємної вам ліплення пельменів!