Ніжний десерт-печиво з ягодами прекрасно підійде до дня святого Валентина і до зимового Новорічного чи Різдвяного столу.
Інгредієнти
Для ягідної начинки: | |
будь-які ягоди свіжі і дуже соковиті – 120 г | |
пісок цукровий тростинний – півтори ч. ложки | |
сік яблучний, бажано, свіжовіджатий – 20 мл | |
масло вершкове розм’якшене – півтори ч. ложки | |
листовий желатин – 1 лист | |
Для кокосового тіста: | |
вівсяні пластівці з висівками – один повний стакан | |
стружка кокосова – половина склянки | |
масло вершкове несолоне – 140 г | |
рідкий мед – півтори ст. ложки | |
пудра цукрова – півтори ст. ложки | |
негашене харчова сода – одна чайна ложка | |
мелкомолотая борошно пшеничне – один повний стакан |
Для того, щоб десерт вийшов ніжним, дуже важливо правильно приготувати тісто, причому, попередньо для нього слід гарненько збити масло.
Для приготування такого десертної страви потрібно деяку кількість ягід, причому, можна використовувати різні плоди. Крім того, у рецепті вказано, що потрібно використовувати желатинові пластини, а якщо не вдалося їх знайти, то можна скористатися гранульованим желатином.
Покроковий рецепт
Підготувати сковорідку і прогріти її на вогні середньої сили, потім насипати коксову стружку і при постійному помішуванні всуху обсмажити її, після цього включити духовку і відразу ж встановити температуру, що дорівнює 170 градусів.
У миску викласти вершкове несолоне масло, туди ж і насипати цукрову пудру, після цього збити, влити крутий окріп (дві ст. ложки), не припиняючи процесу збивання.
Далі продовжити збивати солодку масляну суміш на самій повільній швидкості, в цей же час вводити поступово квітковий мед, вівсянку з висівками і кокосову стружку.
Перемішати з харчовою содою попередньо просіяне борошно, пересипати цю сипку суміш в ємність з масляно-кокосової масою до максимально однорідної консистенції вимішувати все.
Деко для запікання підготувати заздалегідь, на його дно викласти пергамент, поверхня якого додатково змастити невеликою кількістю м’якого масла. З тіста вирізати сердечка і викласти їх на деко, якщо місця не вистачило, то доведеться здійснювати процес запікання кокосових печеньок ще один раз. Запікати кокосовий десерт при 170 градусах до легкого золотистого відтінку, а на це може піти приблизно п’ятнадцять хвилин.
Поки готується випічка, можна зайнятися і приготуванням ягідної желейної начинки. А для цього у велику посуд викласти желатинову пластину, залити невеликою кількістю прохолодної води, причому, її поверхня повинна повністю закривати желатин.
Промити ягоди, які попередньо потрібно ще й перебрати, потім викласти їх у будь-яку товстостінну каструлю, влити достатню кількість яблучного фрешу, а також цукровий пісок, на дуже тихому вогні прогрівати суміш приблизно десять хвилин. Як тільки ягоди стануть дуже м’якими, додати в каструлю з набряклу желатинову пластину (немає необхідності її віджимати). Перемішати вміст каструлі, причому, процес помішування здійснювати до тих пір, поки повністю не розчиняться пластини желатину.
Приготовану желейну масу викласти на сердечка. Накрити другим сердечком. Готове печиво остудити. Присипати кокосові печиво цукровою пудрою. Викласти на велике блюдо і подавати до чаю.