Інгредієнти
Сливи – 500 г | |
Цукор – 250-300 гр (за смаком) | |
Вода – |
Кількість інгредієнтів розрахована на одну 3-х літрову банку.
Покроковий рецепт
Банку ретельно вимити з содою (якщо сумніваєтеся, можна обдати окропом або простерилізувати). Сливу гарненько промити.
3-х літрову банку, трохи менше половини, наповнити сливою.
Закип’ятити воду. Залити водою сливи, щоб приховувало (наповнювати водою всю банку не обов’язково). Дати постояти 10 хвилин.
Після пройдених 10 хвилин, воду з банки злити назад в каструлю.
Довести до кипіння, додати цукор. Кип’ятити до розчинення цукру.
Отриманим сиропом ще раз залити сливи. В окремій каструлі заздалегідь закип’ятити воду. Залити окропом до горлечка.
Кришку простерилізувати в окремому ковшике. Закатати банку, перевернути і укутати ковдрою до повного охолодження.