Компот із замороженої вишні

Смачний компот із замороженої вишні

Інгредієнти

Ягоди вишні – 500г
Цукор – 1 склянка

Як приготувати Компот із замороженої вишні

Минув той час, коли наші бабусі зберігали компоти у великих трилітрових банках, щоб насолодитися ароматом літа в холодну погоду. Зараз набагато простіше, а головне корисніше, заморожувати ягоди в сезон і при необхідності варити свіжий напій. Пропонуємо Вам класичний рецепт вишневого компоту із замороженої вишні.

Покроковий рецепт

Якщо ви придбали заморожену вишню в магазині, а не готували самі ягоди, необхідно в першу чергу промити їх водою і перебрати. Якщо ж ви самі заморозили ягоди в сезон, цей пункт можна пропустити. Попередньо розморожувати ягоди перед приготуванням компоту не потрібно. Більш того, повторне заморожування неприпустима, тому в період підготовки свіжих ягід до заморожування, необхідно одразу розділити їх на невеликі обсяги за 300-500г. Рекомендуємо використовувати стиглі ягоди, попередньо видалити кісточки.

Доводимо до кипіння 3 літри води. Додаємо цукор. Гарненько перемішуємо, щоб цукор повністю розчинився.

Настав час додати ягоди. Варити 5 хвилин після закипання води.

Проціджуємо компот і охолоджуємо до кімнатної температури Компот чудово поєднується і з випічкою. Приємного апетиту!

Дивіться також:  Імбирний компот зі смородиною