Компот із сушеного інжиру і чорносливу

Компот із сушеного інжиру і чорносливу – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Чудовий десертний напій з сушеного інжиру і чорносливу. Відмінна альтернатива купівельними соків!

Інгредієнти

Чорнослив (без кісточок) – 250 грам сушений
Інжир сушений – 250 грам
Кориця – невелика кількість саме кора
Цукровий пісок – 30 грам
Лимон – 1 штука
Цедра – цедра від лимона
Вода – 2 л

Як приготувати Компот з сушеного інжиру і чорносливу

Як відомо, натуральні напої набагато корисніше всяких там концентратів, які виходять шляхом хімічних добавок. Тому, наприклад, сік свіжовичавлений непомірно дорожче, ніж сік, який ми купуємо в банку або картонному тетро-пакеті. Теж стосується і компотів, які набагато корисніше всяких покупних напоїв. Саме про рецепті приготування компоту я й хотів би написати у своїй статті, а саме про рецепті приготування компоту з чорносливу та інжиру.

Покроковий рецепт

Дістаємо дві миски. Помиємо наші сухофрукти і покладемо чорнослив в одну миску, інжир в іншу. Заливаємо їх холодненької, але кип’яченою водою, таким чином, щоб вміст мисок було повністю покрите. Так залишаємо сухофрукти на 8 годин, приблизно.

Далі, після закінчення часу, вміст миски з чорносливом, перельем в каструлю, додаємо одну столову ложку цукрового піску і невеликий шматочок кориці і поставимо на плиту. Тепер необхідно закип’ятити вміст каструлі, але тільки один раз!

Теж саме зробимо і з мискою номер два (з інжиром). Тільки до інжиру необхідно додати ложку цукру, а також вичавити у воду сік від лимона. Туди ж слід додати лимонну цедру. Її потрібно зрізати ножем тоненьким шаром. Ставимо на плиту і варимо протягом 5 хвилин.

Обидві частини об’єднуємо, при цьому необхідно дістати з компоту шматочок кориці і лимонну цедру. Перемішуємо і отримуємо прекрасний компот із чорносливу та інжиру!

Можете спробувати, компот просто чудовий!