Компот із сушеного інжиру і чорносливу

Компот із сушеного інжиру і чорносливу – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Дістаємо дві миски. Помиємо наші сухофрукти і покладемо чорнослив в одну миску, інжир в іншу. Заливаємо їх холодненької, але кип’яченою водою, таким чином, щоб вміст мисок було повністю покрите. Так залишаємо сухофрукти на 8 годин, приблизно.

Далі, після закінчення часу, вміст миски з чорносливом, перельем в каструлю, додаємо одну столову ложку цукрового піску і невеликий шматочок кориці і поставимо на плиту. Тепер необхідно закип’ятити вміст каструлі, але тільки один раз!

Теж саме зробимо і з мискою номер два (з інжиром). Тільки до інжиру необхідно додати ложку цукру, а також вичавити у воду сік від лимона. Туди ж слід додати лимонну цедру. Її потрібно зрізати ножем тоненьким шаром. Ставимо на плиту і варимо протягом 5 хвилин.

Обидві частини об’єднуємо, при цьому необхідно дістати з компоту шматочок кориці і лимонну цедру. Перемішуємо і отримуємо прекрасний компот із чорносливу та інжиру!

Можете спробувати, компот просто чудовий!