Компот з яблук і апельсинів на зиму

Інгредієнти

Яблука – 5-6 шт.
Апельсин – 1 шт. (великий)
Цукор – 100 г
Мед – 100 г
Вода –

Як приготувати Компот з яблук і апельсинів на зиму

Компот з яблук – корисний і простий компот на зиму.

Деякі поради, які можуть стати в нагоді…
Яблука потрібно відбирати без пошкоджень і підгнилих ділянок.
Банки і кришки необхідно мити содою і стерилізувати 10-15 хвилин.
Окріп краще наливати в центр банки, щоб уникнути розтріскування.
Зберігати готовий компот в прохолодному місці.
Кількість інгредієнтів розрахована на трилітрову банку.

Покроковий рецепт

Апельсин очистити від шкірки, розділити на часточки, укласти на дно стерилізованою 3-х літрової банки (шкірку не викидати).

Яблука розрізати на чотири частини, видалити серцевину, зрізати сумнівні зіпсовані у плодів місця, наповнити банку. Залити все окропом, дати постояти 15 хвилин, накривши кришкою.

Воду з банки злити в каструлю.

Додати у воду цукор, мед (за смаком) і шкірку апельсина. Після закипання сироп варити 10 хвилин.

З каструлі з сиропом видалити апельсинову шкірку. Банки по вінця наповнити сиропом. Закатати прокип’яченими кришками. Перевернути, накрити ковдрою, залишити до охолодження.

Пригощайтеся!

Дивіться також:  Імбирний компот зі смородиною