Компот з яблук і апельсинів на зиму

Компот з яблук і апельсинів на зиму – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Апельсин очистити від шкірки, розділити на часточки, укласти на дно стерилізованою 3-х літрової банки (шкірку не викидати).

Яблука розрізати на чотири частини, видалити серцевину, зрізати сумнівні зіпсовані у плодів місця, наповнити банку. Залити все окропом, дати постояти 15 хвилин, накривши кришкою.

Воду з банки злити в каструлю.

Додати у воду цукор, мед (за смаком) і шкірку апельсина. Після закипання сироп варити 10 хвилин.

З каструлі з сиропом видалити апельсинову шкірку. Банки по вінця наповнити сиропом. Закатати прокип’яченими кришками. Перевернути, накрити ковдрою, залишити до охолодження.

Пригощайтеся!