Якщо ви придбали заморожену вишню в магазині, а не готували самі ягоди, необхідно в першу чергу промити їх водою і перебрати. Якщо ж ви самі заморозили ягоди в сезон, цей пункт можна пропустити. Попередньо розморожувати ягоди перед приготуванням компоту не потрібно. Більш того, повторне заморожування неприпустима, тому в період підготовки свіжих ягід до заморожування, необхідно одразу розділити їх на невеликі обсяги за 300-500г. Рекомендуємо використовувати стиглі ягоди, попередньо видалити кісточки.
Доводимо до кипіння 3 літри води. Додаємо цукор. Гарненько перемішуємо, щоб цукор повністю розчинився.
Настав час додати ягоди. Варити 5 хвилин після закипання води.
Проціджуємо компот і охолоджуємо до кімнатної температури Компот чудово поєднується і з випічкою. Приємного апетиту!