Заливаємо крупу Геркулес 1 склянкою кефіру (або подкисшего молока) на 20 хвилин. Іноді крупу заливаю з вечора і ставлю в холодильник. Вранці змішую всі інгредієнти.
Гарбуз натираємо на тертці, злегка віджимаємо.
Змішуємо геркулес з гарбузом, додаємо яйце, сіль, цукор (можна додати ванілін)
В отриману масу поступово додаємо борошно і замішуємо тісто до отримання консистенції густої сметани.
Поки замішуємо оладьевую масу, включаємо конфорку і ставимо на неї сковороду. У сковороду наливаємо 2-3 столових ложки рослинного масла.
Отриману масу викладаємо ложкою на розігріту сковороду.
Смажимо оладки з двох боків до золотистого кольору.
Готові оладки викладаємо в блюдо, покрите паперовою серветкою (для вбирання зайвого жиру).
Подаємо оладки своїм близьким з черносмородиновим джемом (можна з варенням, зі сметаною) і свежезаваренним чаєм. Приємного апетиту!