Круасан-асорті з листкового тіста

Хрусткі і одночасно тануть у роті з різними начинками круасани “Гості на порозі”– приємне доповнення для дружньої бесіди.

Інгредієнти

Тісто листкове – 2 пачки по 400 грам Краще брати пачки по 2 пластини в кожній.
Яблука – 2 штуки Невеликі
Цукерки шоколадні – 4 штуки Можна взяти мармелад
Сир твердий – 50 грам
Шинка – 50 грам
Цукор – 2 чайні ложки
Олія рослинна – 2 столових ложки Для змазування дека
Яйце куряче – 1 штука
Кунжут – 10 грам

Як приготувати Круасан-асорті з листкового тіста

Круасани без начинки – класика, але ми давно звикли що в цих смачних полумесяцах ховається шоколад або сир… Влаштуйте собі та своїм гостям свято смаку – приготуйте асорті, запропонуйте до чаю відразу три види круасанів. Багато часу це не забере, тому що ми схитрим і скористаємося листковим тестом з магазину.

Покроковий рецепт

Дайте тісту відтанути, а поки займіться начинками: цукерки звільніть від фантиків; яблука – від шкірки і насіння, наріжте дрібними кубиками, додайте цукор; сир тремо на тертці, шинку нарізаємо кубиками.

Кожну пластину тесту ріжемо по діагоналі на 4 трикутника. Кожен трикутник тіста беремо руками за кут в 90 градусів і протилежний йому бік і злегка розтягуємо.

Починаємо формувати круасани. Готуємо по 4 з яблуками і цукерками. Цукерку або яблука викладаємо на основу трикутника-тесту і акуратно скручуємо його. Якщо шоколадні цукерки – великі, розріжте їх навпіл. Можете замість них використовувати мармелад.

Важливо при скручуванні круасана знайти золоту середину – скрутіть слабо – начинка вивалиться, сильно – при випіканні круасан вийде негарним.

Укладаємо 8 круасанів з солодкою начинкою на деко у формі півмісяця. Залишаємо, щоб круасани трохи піднялися.

Дивіться також:  Круасани з шоколадом

Готуємо круасани з сиром і шинкою. На кожну заготовку тіста викладаємо трохи начинки. Скручуємо. Укладаємо на деко, згинаємо півмісяцями. Залишаємо щоб підійшло. Збиваємо яйце, отриманою сумішшю обмазуємо акуратно кожен круасан, додамо зверху кунжут, відправляємо в духовку, прогрітий до 200 градусів. Круасани з листкового тіста випікаємо до готовності. Приємного апетиту!