Дайте тісту відтанути, а поки займіться начинками: цукерки звільніть від фантиків; яблука – від шкірки і насіння, наріжте дрібними кубиками, додайте цукор; сир тремо на тертці, шинку нарізаємо кубиками.
Кожну пластину тесту ріжемо по діагоналі на 4 трикутника. Кожен трикутник тіста беремо руками за кут в 90 градусів і протилежний йому бік і злегка розтягуємо.
Починаємо формувати круасани. Готуємо по 4 з яблуками і цукерками. Цукерку або яблука викладаємо на основу трикутника-тесту і акуратно скручуємо його. Якщо шоколадні цукерки – великі, розріжте їх навпіл. Можете замість них використовувати мармелад.
Важливо при скручуванні круасана знайти золоту середину – скрутіть слабо – начинка вивалиться, сильно – при випіканні круасан вийде негарним.
Укладаємо 8 круасанів з солодкою начинкою на деко у формі півмісяця. Залишаємо, щоб круасани трохи піднялися.
Готуємо круасани з сиром і шинкою. На кожну заготовку тіста викладаємо трохи начинки. Скручуємо. Укладаємо на деко, згинаємо півмісяцями. Залишаємо щоб підійшло. Збиваємо яйце, отриманою сумішшю обмазуємо акуратно кожен круасан, додамо зверху кунжут, відправляємо в духовку, прогрітий до 200 градусів. Круасани з листкового тіста випікаємо до готовності. Приємного апетиту!