Смачне і оригінальне блюдо.
Інгредієнти
курча – приблизно 700-800 г | |
арахіс – жменя | |
арахісове масло – 1 ложка | |
спеції – за смаком |
Майже в кожній родині готують курчати, але настільки просто і смачно його готує не кожен. З мінімуму інгредієнтів виходить дуже смачне блюдо.
Покроковий рецепт
Тушку промивають і размешают на деку, застеленому пергаментом. Готують в прогрітій до 180 градусів духовці близько сорока хвилин.
Потім птицю виймають з духовки, охолоджують, нарізають порціонними шматочками. Арахіс очищають і прожарюють на сухій сковорідці, потім розтирають у ступці і змішують зі склянкою води.
Курячі шматочки приправляють улюбленими спеціями (можна обійтися поєднанням меленого перцю і солі), умочують в одержаний арахісовий соус і прожарюють на зазначеному маслі до утворення скоринки.
Подають страву у гарячому вигляді. За цим рецептом аналогічним чином готується й індичка.