Курка в лаваші

Курка в лаваші – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Заздалегідь підготувати всі необхідні інгредієнти.

Для цього рецепта краще всього використовувати курячі стегна. Можна прямо з шкіркою. М’ясо промити і порізати не великими шматочками.

Почистити і порізати не дуже великими кубиками ріпчасту цибулю.

Промиті стручки болгарського солодкого перцю звільнити від насіння і порізати не дуже товстими шматочками будь-якої форми. Краще взяти сорт паприка. В ньому більше вітаміну С і, до того ж начинка буде виглядати більш привабливою і апетитною.

Промити і червону моркву почистити і натерти на крупній тертці.

Будь сир твердих сортів натерти на крупній тертці.

Коли всі інгредієнти будуть підготовлені, переходимо до наступного етапу приготування. Не великий казанок або глибоку сковороду влити рослинне масло, в кількості, достатній лише для обжарювання м’яса і овочів. У розігріте масло скинути м’ясо і цибулю і обсмажити до прозорого стану олії. Цибуля повинен придбати золотистий відтінок.

Потім до м’яса і цибулі додати нарізані моркву і болгарський перець. Все добре перемішати, за смаком посолити і, для аромату додати не багато чорного меленого перчика. Регулярно перемішуючи, обсмажити до легкого розм’якшення овочів.

Поки готується начинка, приготувати заливку для запікання страви. Яйця потрібно збити з вершками, додавши за смаком сіль.

Потім пласти лаваша поріжте на маленькі листи і кожен загорнути по немногу підготовленої начинки. Заготовки укласти на змащене олією деко або сковороду.

Все залити сливами і посипати тертим сиром.

Форму поставити в заздалегідь розігріту до 180°С духовку і запікати до утворення легкої рум’яної скоринки.

От у нас і вийшло дуже ароматне і ніжне на смак блюдо, яке чудово йде і, як самостійне, і для перекусу. Запіканку акуратно розріжте на порційні шматочки і подавайте до столу. Страву можна доповнити гострою приправою або овочевим салатом. Пригощайте сім’ю і друзів. Всім приємного апетиту!