Інгредієнти
Куряча грудка – 200 г (без кісток) | |
Морква – 1 шт (нарізана смужками) | |
Часник – 2 зубчики | |
Імбир – 1 ст. л. (дрібно нарізаного) | |
Спаржа – 1 жменя паростків | |
Рослинна олія – 2 ст. л. | |
Соєвий соус – 4 ст. л. | |
Мірін (рисове вино) – 2 ст. л. | |
Мелений чорний перець – 1/4 ч. л. |
Швидкий і смачний японський рецепт на 2 персони.
Покроковий рецепт
Підготувати рис у відповідності з інструкцією на упаковці. У миску додати дрібно порізаний часник, імбир, чорний перець, 1 їдальня ложка олії, 2 столові ложки мірін (рисового вина) і 3 столові ложки соєвого соусу. Додати курку, добре перемішати і маринувати від півгодини до години.
У сковорідку додати масло, що залишилося і на середньому / сильному вогні смажити курячу суміш протягом 5 хвилин.
Додати перець, морква, залишився соєвий соус і мірін, смажити 5 хвилин. Додати жменю спаржі і смажити протягом 2 хвилин.
Розкласти все по тарілках, додати курку імбир і зверху овочі. Подавати з рисом.
Приємного апетиту!