Курка з картоплею, запечена в сметані

Курка з картоплею, запечена в сметані – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Курку для нашого страви обробляємо на шматочки приблизно однакового розміру.

Перекладаємо курячі шматочки в макітру. До них додаємо часник, пропущений через прес або подрібнений на тертці, 100 г сметани. Солимо курячу нарізку, додаємо спеції.

Перемішуємо, даємо промаринуватися курці хоча б з півгодини.

Промиваємо від забруднень картоплю. Очищаємо його від шкірки, нарізаємо на обробній поверхні у формі шматочків середнього розміру. Перекладаємо картопляну нарізку в глибоку миску, солимо, додаємо 100 г сметани. Перемішуємо.

Переходимо до формування страви і подальшого запікання його в духовці. Картопляні шматочки в сметані перекладаємо у форму для запікання.

Зверху розподіляємо замариновані шматочки курки. До інгредієнтів додаємо трохи окропу і прибираємо форму в духовку на годину. Запікаємо страву при 200 градусах.

Апетитна курка з картоплею в сметані готова! Приємного апетиту!