Незвичайний рецепт з курки.
Інгредієнти
сочевиця зелена – 56 г | |
філе велике куряче – дві штуки | |
будь-які спеції східні – на свій смак | |
салатний цибулю соковитий невеликого розміру – одна штука | |
олія оливкова – на свій смак | |
зубці часнику – дві штуки | |
міцний бульйон курячий – півтори склянки | |
тертий свіжий імбирний корінь – півтори ч. ложки | |
мелкомолотая сіль кам’яна – на свій смак | |
свіжовичавлений сік лимонний – чотири ст. ложки | |
абрикоси самі соковиті великі – шість штук |
Для того, щоб куряче м’ясо придбало приємну кислинку, в нього можна додати трохи соковитих абрикосів. Для того, щоб це блюдо ще більш ситним і корисним, в його склад рекомендується включити сочевицю.
Покроковий рецепт
З вечора слід замочити промиту сочевицю, на наступний день її ще раз ретельно промити і пересипати в каструлю з товстим дном, додати стільки води, щоб вона покривала цей бобовий продукт. Далі довести вміст каструлі до кипіння, потім варити після закипання протягом десяти хвилин. У процесі варіння на поверхні води, в якій готується сочевиця, може періодично збиратися піна, яку слід видаляти.
Як тільки вода в каструлі випарується майже повністю, додати які-небудь східні спеції за власним смаком, влити міцний бульйон курячий, а також свіжовичавлений лимонний сік.
Промити найсоковитіші абрикоси і розділити їх на половинки, видалити у них кісточки, протягом п’яти хвилин готувати при епізодичному помішуванні на тихому вогні.
Промити всі куряче філе, нарізати це м’ясо шматочками невеликого розміру і продовжити процес готування ще протягом п’яти хвилин. В цей же час окремо на сковорідці обсмажити в добре розігрітій оливковій олії тертий імбирний корінь, рубаний часник і тонко нашатковану салатний цибулю протягом восьми хвилин при частому перемішуванні. Перекласти ароматне вміст сковорідки в каструлю і продовжити приготування курячого страви з сочевицею і абрикосами ще хвилин десять. Подавати приготоване запашне куряче страву рекомендується з кус-кусом або відварною довгозерним рисом.
Ті, кому не дуже подобаються блюдо з кислуватим смаком, можуть приготувати куряче філе з сочевицею в густому томатному соусі. Таке куряче блюдо з сочевицею набуває, завдяки томатного соусу, більш ніжний злегка солодкуватий смак, який при бажанні можна нейтралізувати якими-небудь ароматними спеціями.