Курка з сочевицею і абрикосами

Курка з сочевицею і абрикосами – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Незвичайний рецепт з курки.

Інгредієнти

сочевиця зелена – 56 г
філе велике куряче – дві штуки
будь-які спеції східні – на свій смак
салатний цибулю соковитий невеликого розміру – одна штука
олія оливкова – на свій смак
зубці часнику – дві штуки
міцний бульйон курячий – півтори склянки
тертий свіжий імбирний корінь – півтори ч. ложки
мелкомолотая сіль кам’яна – на свій смак
свіжовичавлений сік лимонний – чотири ст. ложки
абрикоси самі соковиті великі – шість штук

Як приготувати Курка з сочевицею і абрикосами

Для того, щоб куряче м’ясо придбало приємну кислинку, в нього можна додати трохи соковитих абрикосів. Для того, щоб це блюдо ще більш ситним і корисним, в його склад рекомендується включити сочевицю.

Покроковий рецепт

З вечора слід замочити промиту сочевицю, на наступний день її ще раз ретельно промити і пересипати в каструлю з товстим дном, додати стільки води, щоб вона покривала цей бобовий продукт. Далі довести вміст каструлі до кипіння, потім варити після закипання протягом десяти хвилин. У процесі варіння на поверхні води, в якій готується сочевиця, може періодично збиратися піна, яку слід видаляти.

Як тільки вода в каструлі випарується майже повністю, додати які-небудь східні спеції за власним смаком, влити міцний бульйон курячий, а також свіжовичавлений лимонний сік.

Промити найсоковитіші абрикоси і розділити їх на половинки, видалити у них кісточки, протягом п’яти хвилин готувати при епізодичному помішуванні на тихому вогні.

Промити всі куряче філе, нарізати це м’ясо шматочками невеликого розміру і продовжити процес готування ще протягом п’яти хвилин. В цей же час окремо на сковорідці обсмажити в добре розігрітій оливковій олії тертий імбирний корінь, рубаний часник і тонко нашатковану салатний цибулю протягом восьми хвилин при частому перемішуванні. Перекласти ароматне вміст сковорідки в каструлю і продовжити приготування курячого страви з сочевицею і абрикосами ще хвилин десять. Подавати приготоване запашне куряче страву рекомендується з кус-кусом або відварною довгозерним рисом.

Ті, кому не дуже подобаються блюдо з кислуватим смаком, можуть приготувати куряче філе з сочевицею в густому томатному соусі. Таке куряче блюдо з сочевицею набуває, завдяки томатного соусу, більш ніжний злегка солодкуватий смак, який при бажанні можна нейтралізувати якими-небудь ароматними спеціями.