Куряча гомілка, запечена в малиново-медовому соусі барбекю

Куряча гомілка, запечена в малиново-медовому соусі барбекю – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Оригінально, красиво, смачно.

Інгредієнти

куряча гомілка – 10-12 шт
соняшникова олія – 30 мл
мед – 1 ч. л.
малиновий сироп – 1 ст. л.
кетчуп – 1 ч. л.
майонез – 1 ч. л
орегано – за смаком
мелений чорний перець – за смаком
паприка – за смаком
сіль – за смаком
малина свіжа – для прикраси

Як приготувати Куряча гомілка, запечена в малиново-медовому соусі барбекю

Банальна курка з духовки швидко набридає моїм домочадцям. Але моєї фантазії немає межі. Експерименти зі смаками проводжу постійно. На цей раз хочу поділитися рецептом запеченої курячої гомілки з гостро-солодким скоринкою. І солодкість соусу додасть не тільки класссический мед, але і малиновий сироп.

Покроковий рецепт

Насамперед необхідно підготувати курячу гомілку. Обов’язково потрібно промити її і обсушити паперовим рушником.











Дуже важливий момент приготування соусу. Спочатку змішуємо інгредієнти – в мед додамо кетчуп, майонез і улюблені спеції( для цього рецепта я вибрала перець, паприку і орегано-дуже відмінно поєднуються), пермешиваем всі інгредієнти. В отриману суміш додаємо малиновий сироп, соняшникова олія і сіль. Даємо настоятися.



В цей час викладаємо гомілку на протвень, валетом один до одного. Кожну ніжку змащуємо отриманим соусом барбекю. Змащуємо тільки з одного боку. Так як соус солодкий він дуже швидко підгорає, тому нижню частину не змащуємо. Її будемо маринувати, коли перевернемо вже в духовці.



Відправляємо ніжки в духовкуи випікаємо при температурі 170-180 градусів, постійно переварачивая кожні 8-10 хв., і змащуючи гомілку соусом. З кожним разом курка покривається золотистої, блискучою скоринкою. Через 50 хв. страва готова.



Викладаємо ніжки на блюдо і прикрашаємо малиною, посипаємо орегано.
Курочка готова.
ПРИЄМНОГО АПЕТИТУ!