Курячі стегенця з соусом Тіріякі

Курячі стегенця з соусом Тіріякі – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.


Отже, першим ділом приготуємо продукти, які нам потрібні для соусу. А також підготуємо м’ясо. З м’яса краще всього вибрати курячі стегна або крила, філе виходить сухуватим. Куряче стегно розрізати навпіл, скласти в миску, посолити і залишити на деякий час.



Щоб приготувати дуже смачний соус Тіріякі, потрібно змішати всі інгредієнти в каструлі, збити все віночком і поставити на вогонь. Отже, спочатку візьмемо пів чашки соєвого соусу, і додасть півчашки води. Далі додаємо чайну ложку цукру, чайну ложку сухого меленого імбиру, столову ложку меду, видавлюємо 2 зубчики часнику і додаємо чайну ложку борошна. Потім у цю нашу суміш наливаємо чайну ложку яблучного оцту або соку лимона.
Ставимо на вогонь, чекаємо, поки закипить, постійно помішуючи. Кип’ятимо 5 хвилин і вимикаємо. Відставляємо в сторону і продовжуємо займатися м’ясом.
* Ні в якому разі не додавайте в соус сіль.


М’ясо викладаємо на сковорідку і обсмажуємо до повної готовності на повільному вогні. Коли м’ясо підсмажиться з одного та іншого боку до золотої скоринки, можна зменшити вогонь і закрити кришкою. Таким чином тушкувати ще хвилин 20.

Після того, як м’ясо повністю просмажене, виливаємо зверху на м’ясо половину нашого соусу Тіріякі. М’ясо повинно бути наполовину покрито соусом, смажимо з одного боку, потім перевертаємо м’ясо і смажимо з іншого боку. Таким чином, соус повністю просочить м’ясо.

Наше блюдо готове. Викладайте курицуна тарілку, зверху перед подачею можна ще раз полити соусом Тіріякі.

Курка з соусом Тіріякі ідеально підходить до пюре і рісу. А також такий соус можна використовувати як маринад для шашлику.