Смачний рецепт курячого паштету.
Інгредієнти
вершки самі жирні – 110 мл | |
велике філе куряче – одна штука | |
мелений чорний перець – за смаком | |
очищена м’якоть гарбуза – 650 г | |
коричневий цукровий пісок – половина ч. ложки | |
біла частина стебла цибулі-порею – одна штука | |
тертий мускатний горіх – одна щіпка | |
очищені волоські горіхи – 230 г | |
солодке вершкове масло м’яке – три ст. ложки | |
м’який сирний сир – 120 г | |
кам’яна сіль дрібна – за смаком |
Паштет, приготований з курячого філе, дуже часто подають як закуску з гарячими тостами до святкового столу.
Курячий паштет хороший тим, що його можна приготувати з різними добавками, наприклад, з горіхами та гарбузової м’якоттю.
Покроковий рецепт
До повної готовності відварити заздалегідь промите куряче філе, приблизно через двадцять хвилин перевірити, чи готове м’ясо, а якщо він легко розділяється на волокна, потрібно вийняти його і перекласти на обробну дошку.
Як тільки куряче філе повністю охолоне, розрізати його на шматки довільного розміру, перекласти в миску, не дуже інтенсивно збити блендером.
Тепер необхідно підготувати м’якоть гарбуза, почистити її, нарізати кубиками середнього розміру, перекласти у вогнетривкий посуд, додати трохи цукру, посолити, зверху викласти частину вершкового масла.
Поставити посуд з гарбузової м’якоттю в мікрохвильову піч і запікати до м’якості цей овоч в мікрохвильовій печі, встановивши її на повну потужність.
Поки готується м’якоть гарбуза, можна нарізати півкільцями білу частину порею, перекласти нарізану цибулю в сковорідку і при періодичному помішуванні обсмажувати на тихому вогні у вершковому маслі, що залишилося.
У посуд з курячої масою добити м’які шматочки гарбуза, а також обсмажений порей та інші компоненти, все збити блендером до утворення ніжної однорідної суміші, яка повинна бути дуже густий по своїй консистенції.
Посуд з приготованим курячим закусочним паштетом поставити в холодильник на деякий час, потім подавати в охолодженому вигляді з хлібцями або тостами.